Аварійний будинок на Січових: Управитель нарікає на борги, а мешканці не хочуть ОСББ


Сьогодні, 5 липня обвалився балкон третього поверху будинку на вулиці Січових Стрільців, 16.

Як розповіли кореспонденту Бліц-Інфо у прес-службі патрульної поліції, 87-річна пенсіонерка стояла на балконі саме в той час, коли обвалився його кут.  Уламки балкону впали на другий поверх будинку, а потім й на перший. Жінку з переломом ноги та підозрою на перелом ребер госпіталізували.

Після нещасного випадку у дворі зібрались обурені мешканці міста разом із директором КП «Балтія-сервіс» Максимом Сирликом, пише Фіртка.

За його словами, управляюча компанія намагалась чотири рази зібрати збори, але усі збори завершувалися образами і матами.

"Мешканці не бажають нічого робити, вони вважають, що за них має робити хтось інший. Ми звичайні управителі, які допомагають людям управляти будинком, оскільки самі вони не можуть цього робити", - каже Максим Сирлик.

Відтак чоловік зауважує, оскільки будинок є пам'яткою архітектури управителі звертались до мерії про виділення коштів. 

За словами Сирлика, мешканці будинку заборгували управителю 16 тисяч гривень. За його даними, у будинку заселені 24 квартири і люди не хочуть створювати ОСББ. 

Жителька будинку Оксана Мітченко розповіла, що проживає тут з 2002 року і за увесь час кошти, які збиралися не йшли на ремонт будинку.
 
"В будинку чути коли спиш, як стіни тріщать, всі подобудовували собі офіси, які тягнуть будинок вниз. Ми не можемо створювати ОСББ, бо тоді прийдеться взяти на плечі цей тягар, який люди не потягнуть. Нас просто залишили", - розповіла мешканка.