Через кір у школах Івано-Франківська продовжили канікули


В Україні набирає обертів епідемія кору. Кількість, людей які захворіли на цю хворобу, збільшилася в 70 разів порівняно з минулим роком.

Такі дані озвучили в МОЗ. Аби передити розповсюдження хвороби в школах Івано-Франківська освітяни вирішили продовжити канікули. Про це у коментарі Бліц-Інфо розповів директор департаменту освіти і науки Івано-Франківського МВК Ігор Смаль.

За словами головного освітянина Франківська, в школах є вже зафіксовані випадки захворювання на кір.

"У нас є випадки захворювання серед школярів. Тож вирішили продовжити канікули, щоб убезпечити дітей від зараження. Через тиждень побачимо, як буде розвиватися ситуація і там будемо вирішувати, що робити далі. Проте, поки що, плануємо тільки тиждень додаткових канікул,"  - каже Ігор Смаль.

Відтак, сьогодні під час наради було вирішено продовжити канікули аж до 21 січня. А школі №6 - до 28 січня.

Щодо дошкільних навчальних закладів, то питання щодо карантину будуть вирішувати конкретно в кожному випадку завідуючі.

Натомість директор департаменту освіти ОДА Віктор Кімакович запевнив кореспондента Бліц-Інфо, що в області поки що, ні про яке продовження канул через кір не йде мова.

"Це питання вирішує кожен директор навчального закладу самостійно. Ми ще навіть не отримали документи з міста про продовження канікул. Варто розуміти, що кожен день карантину дітям доведеться відпрацювати. Поки що нам не надходила інформація з районів про спалахи кору в школах", - пояснив освітянин.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!