Через вітер три десятки прикарпатських міст і сіл залишились без світла


Про це сьогодні, 10 лютого, на апаратній нараді повідомила заступниця голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Марія Савка.

За словами Савки, сильні вітри вже нанесли серйозних ушкоджень у деяких районах Прикарпаття. Без електропостачання повністю залишився 31 населений пункт. Для ліквідації вимикань задіяно 10 бригад, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Вітер наробив сильного лиха. Зокрема, у селі Яблунька Богородчанського району знищено частину покрівлі дитячого садка. У селі Ясень Рожнятівського району знесло частину даху школи та амбулаторії, паралельно пошкоджені дахи в школах Нижнього Струтеня та Перегінська. У Биткові, що на Надвірнянщині, зірвано дах житлового будинку. У селі Тяпче Долинського району пошкоджено дах гімназії та будівлі амбулаторії. На Косівщині, у селі Снідавка та Шепіт, зірвано дахи медпунктів»,- розповідає заступниця.

Зважаючи на ці обставини, Марія Савка радить головам районних адміністрацій створити робочі групи для обговорення суми збитків.

У свою чергу, начальник Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький додав, що служби надзвичайних ситуацій готові до надання необхідної допомоги.