Цьогоріч Франківськ відвідали півтора мільйона туристів


В Івано-Франківську значно збільшилася кількість туристів, які відвідують місто.

За словами начальниці управління економічного та інтеграційного розвитку Надії Кромкач, щороку зростає кількість туристів, які відвідують Франківськ, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.. 

«Івано-Франківськ був привабливим для туристів та гостей як з-за кордону, так і з інших регіонів України впродовж всього року. Найбільше гостей місто прийняло в теплу пору року, а саме  у травні-липні, пік відвідувань припадає на серпень. В холодну пору року спостерігається збільшення кількості відвідувачів у грудні-січні. Більше тижня в Івано-Франківську проживало близько 1,6 тисяч осіб, від 2-х до 3-х діб близько 3,3 тисяч осіб. Загалом орієнтовна кількість туристів, які відвідали Івано-Франківськ цього року, склала 1,5 мільйони осіб», - каже Кромкач.

Чиновниця також зазначила, що з кожним роком зростають надходження до міського бюджету від туристичного збору. Так, у 2016 році надійшло 226 тис.грн., у 2017 році - 269,4 тис.грн., за 10 місяців 2018 року – 284,3тис.грн., що становить 111,2% до планових показників. Спостерігається також зростання у понад два рази  доходів суб'єктів туристичної діяльності.