Цьогоріч на Прикарпатті побудують дорогу до родинного обійстя Степана Бандери


Сьогодні, 3 травня відбулось засідання бюджетної комісії обласної ради на якому серед іншого розглянули питання про розподіл коштів на будівництво доріг до 2020 року.

На цей рік в бюджеті передбачено 31 млн. грн. на ремонт та будівництво об’єктів транспортної інфраструктури.

Як зауважив голова обласної ради Олександр Сич, під час поїздок по районах, місцеві мешканці постійно скаржаться на дороги.

«Ідея була така, щоб керівництво районів визначилось на кількох напрямках і нормально їх зробити, а не розкидати по 100 тисяч. На превеликий жаль тільки деякі райони сконцентрували свою роботу на двох напрямках, а решту хотіли по 5-6. Це марна трата грошей. Треба міняти підходи і концентрувати ресурси, а не розмазувати гроші по асфальту», - переконаний голова.

Як приклад свободівець навів Калуський район, де спочатку керівництво домовилось, що необхідно зробити дорогу до родинного обійстя Степана Бандери, а потім передумали і почали пропонувати інші об’єкти.

Депутат від того округу пояснив, що в Калуському районі є серйозна проблема з ділянкою дороги Довга гора. На цій ділянці дуже погане покриття і перевізники відмовляються туди їхати. Там курсують тільки старі автобуси, які вже тричі ламалися і летіли з гори. Людям доводилося находу вистрибувати. Минулого року з місцевого бюджету зремонтували 500 метрів цієї дороги, залишилось ще півтори кілометри.

В підсумку депутати погодились виділити 1 млн. 400 тис. грн. на дорогу до обійстя Бандери, а 600 тис. залишити на наступне засідання і після обговорення з місцевою владою направити на завершення небезпечної дороги.