Для Франківська закуплять ще 10 великогабаритних автобусів


В Івано-Франківську і далі оновлюватимуть рухомий склад та розширять мережу комунальних маршрутів громадського транспорту.

Про це під час оперативної наради повідомив директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк. За його словами, 2 грудня доставили останні нові тролейбуси придбані за кредитні кошти ЄБРР, та грантові кошти «Фонду чистих технологій».

"Всі 29 нових тролейбусів вже на території підприємства. Зараз на підприємстві є 77 тролейбусів, проте скоро 15 старих спишемо. Один тролейбус залишимо під музей. Один під кафе ми підготуємо. Також в місті є 42 комунальні автобуси. А на підприємстві працює 186 водіїв. З них 100 осіб – водії тролейбусів. У нас так добре з водіями тролейбусів ще не було», – наголосив Голутяк.

Окрім того, КП “Електроавтотранс” оголосило тендер на придбання ще десяти автобусів великого класу. Тендерні пропозиції приймають до серединя грудня. Автобуси очікують отримати на початку наступного року.

Водночас міський голова зазначив, що не за горами конкурс на нові перевезення приватників, тому треба продумати, які будуть маршрути й що закриватиме «Електроавтотранс».