Дмитро Міхалець розповів, що пережили франківські патрульні за 100 днів роботи


Сьогодні, 10 травня івано-франківські патрульні прозвітували про перших 100 днів роботи.

Перш за все Дмитро Міхалець розповів про плюси і мінуси в роботі, які виявились за цей час. Зокрема до плюсів патрульний відніс довіру громадян, інформує Бліц-Інфо.

"Люди повірили і допомагати. Були помилки, була протидія різних людей, яким не довподоби реформа, але 85% нам довіряли і для мене це була мотивація. З недоліків можу назвати напевне протидію тих, хто не хоче жити "за правилами". Адже тепер не можна домовитися і відкупитися", - каже Міхалець.

За словами правоохоронця, протягом цих ста днів до них поступило 12 тисяч викликів і з кожним днем їхня кількість збільшується, адже зростає довіра.

"Патрульних викликають навіть у тих ситуаціях, коли проблема не відноситься до їх відання. Тому часто після виїзду на виклик, моїм підлеглим доводиться звертатися до тих служб, які компетентні у тій чи іншій ситуації", - розповідає очільник копів. 

Міхалець вважає, що за сто днів патрульні значно підвищили свій професійний рівень, адже постійно вчаться чомусь новому. 

Часто франківці у соцмережах висловлюють невдоволення тим, що патрульні дуже м'яко і толерантно поводяться з порушниками, та наводять приклад американських копів. Проте Дмитро Міхалець переконаний, що різкість у їхній роботі це крайній метод.

"Потрібно, щоб до працівника поліції народ звик і змінив своє відношення. До жорсткості в жодному разі не хочеться доходити. Краще вирішити конфлікт за допомогою розмови. Тому вважаю ,що патрульні повинні застосовувати медіацію для вирішення конфліктів. Для чого ці зайві затримання", - пояснює поліцейський. 

Що ж стосується його підлеглих, то начальник патрульної зазначив, що за цей час колектив покинули 4 особи. Дехто пішов зі служби за власним бажанням, оскільки не знайшли себе, а дехто через внутрішні конфлікти і порушення. 

На завершення розмови Дмитро Міхалець розповів про зміни, які сталися і Франківську відколи на вулиці вийшла патрульна поліція.

"Я радію, що зменшується кількість нетверезих водіїв. Коли я приїхав сюди, то побачив багато порушень і п'яних водіїв. Зараз патрульні докладають всіх зусиль, щоб зменшити кількість людей, які сідають за кермо напідпитку. Загалом на сьогодні складено 228 адмінпротоколів на п'яних кермувальників, проте з кожним днем їхня кількість зменшується".