До Надвірної з'їхались волонтери з усієї України задля спільного проєкту


З 18 серпня по 1 вересня в Надвірні відбуватиметься волонтерський табір “Будуємо Україну Разом”, в якому візьмуть участь волонтери з усієї України.

Під час табору БУР відбудеться ремонт помешкань двох сімей, що цього потребують. Також, волонтери розпочнуть капітальний ремонт нового молодіжного центру Надвірної “Твоя можливість”.

Будуємо Україну Разом (БУР) - це волонтерський табір, який через спільну працю об’єднує активну молодь, виховує в ній соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України. Діяльність проекту почалася з м. Краматорськ, де в 2014 відновили 25 квартир, що були зруйновані під обстрілами. З того часу, волонтери провели 42 табори, в яких взяло участь 2072 волонтери.

Разом з ними БУР допоміг відремонтувати домівки 170-м сім’ям та створив 12 молодіжних платформ по всій Україні. Основним фокусом роботи на волонтерському таборі є допомога соціально незахищеним сім'ям з облаштування їхніх помешкань. У Надвірні допомагатимуть двом сім'ям.

Перша - пані Людмила Сердюк вона - мама чотирьох дітей, яка перенесла операцію, тому, коштів на ремонт помешкання катастрофічно бракує. Табір БУР займатиметься побудовою нової кімнати для дітей та створенням нового фундаменту біля хати, адже старі стіни роблять будинок аварійним.

Друга сім’я - Василь Коцько батько одинак, який виховує  кмітливого хлопчика та красиву дівчину. Із роботою не вистачає часу на дітей, але й, не дивлячись на це, батько присвячує чимало часу для виховання дітей. Їхній сім’ї необхідна затишна та тепла  оселя. Планується утеплення фасаду та заміна вікон та дверей на енергозберігаючі.

Крім допомоги сім'ям, БУР також розпочне ремонт приміщення Надвірнянської юнацької бібліотеки за адресою вул. М.Грушевського, 4, яке планують переобладнати в сучасний молодіжний центр.  Два тижні волонтери зі всієї україни будуть робити ремонт приміщення, в яких буде лекторій та коворкінг для молодих надвірнянців. Завдяки кооперації влади, молоді та громади міста - новоутворена команда створюватиме ідеальну атмосферу в приміщенні для дозвілля та саморозвитку.

БУР допомагає сім’ям військових та переселенців, багатодітним сім’ям та родинам з дітьми, що мають інвалідність. Окрім цього, важливим напрямком роботи БУР є розвиток локальних громад - через створення громадських просторів та молодіжних хабів, спільною працею волонтерів БУРу та громади, спільними вечорами за кіно чи лекцією, спільними співами навколо ватри і міцними обіймами на прощання.