Документальну стрічку про Бандеру зніматимуть на Франківщині


У п’ятницю, 5 квітня в Івано-Франківську підписали меморандуму про створення документальної кінострічки «Я, Бандера» та обговорення розвитку кіновиробництва на Прикарпатті.

Як розповів міський голова Руслан Марцінків, кінострічка присвячена життю і діяльності Степана Бандери, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Насправді українське кіно розвивається. За останні роки вийшло на екрани багато різножанрових кінострічок", - зауважив мер.

За його словами, українські кінострічки можна також подивитись у палаці Потоцьких під час літнього кінотеатру.

"Прізвище Бандера перекладається, як прапор. Я неодноразово бував у Мюнхені та знаю багато цікавих фактів про його життя. Мало хто знає, що декілька днів до вбивства йому снилось його смерть чи те, що він був 162 см зросту", - зауважив мер.

З міського бюджету виділять фінансування для зйомок стрічки на території області.

Продюсер Олег Щербина зазначив, що фільм - україно-німецький.

"Ідея зняти такий фільм виникла у мене два роки назад у Лисичанську, адже мало хто знає хто такий був Бандера. Ми хочемо щоб цей фільм побачили у всій Україні, аби люди могли побачити хто він був, що він зробив, а не розмірковували усталеними штампами" - зазначає продюсер.

У фільмі використають чимало досі невідомих широкому загалу фактів з біографії Степана Бандери.

Зйомки пройдуть не тільки на території України, а й у Німеччині.

"Зйомки розпочнуться наприкінці року. Головний акцент буде у селі, де народився Бандера. Водночас у Мюнхені знімуть тільки його смерть",- каже режисер.

Начальник управління національностей та релігій Володимир Федорак анонсував, що цього року у червні тиждень українського кіно, у жовтні дні українського кіно, а у грудні дні документального кіно (декідейс). Він додав, що в на території Івано-Франківської області є музей імені Степана Бандери, тож із нього можна зачерпнути інформацію.