ДОЗ без рішення облради призначила директора медколеджу. Депутати обурені


У вівторок, 14 травня відбулося засідання президії обласної ради на якому розглянули питання, які виносяться на розгляд сесії.

Серед іншого члени президії розглянули питання про призначення на посаду директора Коломийського медичного коледжу імені Івана Франка Васкула Василя Петровича, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров'я, він виграв вибори в медичному коледжі і рекомендований до призначення на посаду.

Втім, депутат обласної ради Олег Атаманюк поцікавився, чи правда, що всупереч затвердженому положенню про призначення керівників, очільник ДОЗ вже підписав наказ на призначення на посаду директора Василя Васкула.

Заступник директора департаменту підтвердив, що 7 травня наказ був підписаний.

"У вас в адміністрації поселився вірус законодавчого нігілізму? Вам наплювати на закони і обласну раду? Ви що робите?", - обурився голова обласної ради.

У свою чергу голова комісії облради з питань охорони здоров'я Манолій Піцуряк пояснив, що на засіданні комісії розглядали це питання і доручили ДОЗ в межах чинного законодавства вирішити питання щодо можливості підписання контракту.

"Ми на комісії це довго обговорювали, було звернення трудового колективу, люди сиділи в залі. Під час виборів Васкул набрав 95% голосів. Зважаючи, що згідно ст..42 закону Про освіту у разі набрання 50% і більше уповноважений орган у місячний термін підписує контракт. Оскільки сесія 17 числа, а термін виходив 12 травня, то медична комісія прийняла одноголосне рішення. На момент підписання чинне законодавство не було порушене. Контракт підписаний, а ми на сесії затвердимо, чи не затвердимо", - сказав Піцуряк.

На це Олександр Сич закликав голову комісії не брати на себе повноваження, яких у них немає. 

"Не виправдовуйте беззаконня. Будьте незаангажованими. І запам’ятайте раз і назавжди – комісія обласної ради робочий орган і остаточні рішення не уповноважена приймати. Не перебирайте на себе повноважень, яких ви не маєте. Досить "вулицею" перекреслювати закон", - закликав голова.

В підсумку проект все ж винесли на засідання, а рішення будуть приймати депутати.