Електроавтотранс придбав шість нових автобусів у бізнес-партнера Порошенка


КП "Електроавтотранс" провело тендер на купівлю нових міських автобусів.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель Prozorro, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

У торгах взяло участь три учасники ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Електронтранс", ТОВ «Бас Мотор» та ТОВ "Авто-Регіон". Документація останнього не відпровідала тендерним умовам, тож компанію не допустили до участі в торгах.

Відтак перемогу здобуло ТОВ «Бас Мотор», яке запропонувало найнижчу ціну – 23 мільйони 400 тисяч гривень. Тож вони повинні доставити шість низько підлогових 12-метрових автобусів «Богдан A70132».

Доставити автобуси до Франківська мають до 30 квітня 2018 року.

Згідно технічних характеристик, автобус створений з урахуванням сучасних вимог до комфорту, безпеки та якості, який відповідає екологічним нормам Euro-5. Він оснащений пандусом і кріпленням для фіксації інвалідного візка в салоні, а також спеціально обладнаними місцями для пасажирів з обмеженими можливостями пересування. Загальна пасажиромісткість автобуса даної моделі складає 106 чоловік (з них 30 – місця для сидіння).

Виробником автобусів є дочірнє підприємство «Автоскладальний завод №1 ПАТ «Автомобільна компанія Богдан Моторс», а ТОВ «Бас Мотор» є його структурним підрозділом.

Як пишуть Наші гроші, співзасновником ТОВ «Бас Мотор», раніше був Петро Порошенко. А «Богдан Моторс» контролює бізнес-партнер Порошенка Олег Гладковський.

Нагадаємо, раніше міський голова на оперативній нараді пропонував створити новий прибутковий маршрут та випустити на нього ці автобуси.