Франківці розповіли, як це стати батьками трійні


У родинні 30-річних івано-франківців Інни та Романа Гаврилишиних днями народилася трійня.

Як це стати батьками одразу трьох малюків журналістка газети Експрес Сабіна Ружицька, розпитала щасливу пару одразу після виписки з пологового.

Із економісткою Інною та інженером Романом зустрічаюся в дворі однієї з івано-франківських багатоповерхівок у мікрорайоні Позитрон. Красуня-матуся виглядає трохи стомленою, хоча каже, що із галасливими дітками їй допомагають мама та свекруха.

“Із коханим ми познайомилися на вечірці з нагоди святкування Старого Нового року у спільних друзів, хоча жили в одному районі, але не бачили один одного,--розповідає Інна передісторію появи трійнят, не зводячи закоханого погляду з чоловіка.--Півтора роки зустрічалися і в серпні 2013-ого одружилися. Мріяли про звичайну родину: тато, мама і двоє дітей".

Ставати батьками Гаврилишини не поспішали, хотіли насолодитися родинним щастям. Через п’ять років спільного життя, Інна відчула, що при надії. Одразу стала на облік, але дізнатися стать дитини не поспішала, а про те, що вона носить трійню навіть і не думала.

“На плановому УЗД якось дивно глянула на мене і аби мене не стривожити тихо сказала: Вітаю, у вас буде...трійня!”,--розповідає Інна Гаврилишин.

І лікарка і пані Інна розгубилися водночас. Одразу після відвідин лікарки, жінка зателефонувала коханому, який був теж шокований. Чоловік за мить хотів на увесь світ закричати: “Я найщасливіша людина на Землі!”. Першій про те, що в них з Інною буде трійня Роман вирішив розповісти тещі, яка на той момент була на заробітках в Чехії.

“Вона мені не повірила--включається у розмову тричі татусь.--- Сказала, що має багато роботи, і їй не до жартів. Коли зрозуміла, що це правда, то так розхвилювалася. А мої батьки дуже спокійно сказали: “Троє онуків — це прекрасно. Ми вимолили в Бога щастя!”. 

Хвилюватися ані матері, ані чоловікові не довелося, бо вагітність Інні проходила нормально. Жінка жодного разу не лежала в лікарні на збереженні, ходила на роботу. Ще до народження дітей, батьки вибрали їм імена, які їм подобалися. Малята з’явилися на світ 11 червня, на 36 тижні вагітності. Інні зробили кесарський розтин. Трійнятам допомогла побачити світ Оксана Ілик, завідувачка обсерваційним відділенням івано-франківського обласного перинатального центру.

Батько був присутнім на пологах. Каже, що був таким схвильованим, що зараз майже нічого не пам’ятає. Першим світ побачив Артур, який важив 2200 грам та мав 45 сантиметрів зросту, друга—Єва (2170 грам і 46 сантиметрів), а третім і найменшим за вагою був Арсен — 1815 грам і 45 сантиметрів. Різниця між народженням трійнят—одна хвилина.

Зараз малята вже вдома. Батьки кажуть, що з перших днів у трійнят проявляються різні характери. Артур, який народився першим,— лідер. Він може довго та вимогливо плакати, допоки його не візьмуть на руки. Єва плаче довго і протяжно. Певно, співачкою буде, жартують батьки. Арсен, наймолодший, характеру ще не виявляє, більше мовчить.

Тато Роман каже, що наймолодший син просто дуже розумний та не кричить, а вичікує. Малята добре їдять та сплять. Молока у багатодітної матусі вистачає, але вона мусить зціджуватися. Жінка зізнається, що коли прикласти до грудей, когось одного чи навіть двох одночасно, то для третього немовлятка їжі не залишиться. На тиждень, за словами татуся Романа, для трійнят потрібно три упаковки підгузників, які вартують понад 600 гривень.

“Так, це важко, і грошей треба буде на малят чимало, та й фізичних і моральних сил утричі більше, але ж і щастя у нас—потрійне”,--кажуть на прощання Інна та Роман.