Франківець, який підрізав патрульного не прийшов на суд


Сьогодні, 12 грудня в апеляційному суді мало відбутись засідання про зміну запобіжного заходу франківцю, який підрізав патрульного у маршрутці.

Нагадаємо, 2 грудня в салоні маршрутки №38 40-річний чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння конфліктував з іншим пасажиром. В той час в маршрутці перебував 25-річний інспектор патрульної поліції Івано-Франківська. Поліцейський спробував заспокоїти нетверезого пасажира, і як наслідок, отримав удар ножем в ногу.

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 («Хуліганство») Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту. 

Водночас прокуратура подала апеляційну скаргу, адже на їхню думку запобіжний захід занадто м’який. Вони просять у суді змінити його на тримання під вартою.

Однак на сьогоднішнє засідання не з’явився підозрюваний. Суддя зазначив, що той був належно проінформований, тож причини неявки суду невідомі. Відтак прокурор просив перенести справу, оскільки без підозрюваного її розглядати не можуть.

Наступне засідання має відбутись о 9 годині 20 грудня.