Головний санітарний лікар Прикарпаття розказав, як ховатимуть померлих від коронавірусу


На Прикарпатті вже три жінки померли від коронавірусної інфекції.

Як розповів під час щоденого брифінгу в ОДА головний санітарний лікар області Руслан Савчук, на Прикарпатті були зафіксовані 92 підозри на коронавірус.

"Вже отримали 67 результатів з них 24 підтвердили коронавірусну інфекцію, 43 негативні і ще очікуємо на 8 результатів. Від учора ми почали збирати біоматеріал у себе. Сьогодні вже почали досліджувати перші проби. Як тільки будуть результати ми повідомимо", - каже медик.

Загалом я кщо говорити по області то кількість хворих: 9 в Івано-Франківську, по 4 в Тисменицькому, Снятинському і Надвірнянському районах, по одному в Калуському, Косівському районах та Болехові.

"Багато хто питають, як будуть відбуватися поховання. Не потрібно робити шуму і паніки. Це не така інфекція, як колись була чума чи ще якась інша. Але є певні рекомендації: ховати з малою кількістю людей чи взагалі без людей, всі мають бути в масках, рукавицях і бажано захисних костюмах. Тіло обгортати полотном замоченим у хлорну суміш. Хоча хочу сказати, що віруси на одязі чи мертвому тілі живуть не довго. Тож жодної небезпеки таке тіло не несе", - каже Савчук.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!