Івано-Франківськ – перше місто в Україні, де запрацювала "Вітрина даних"


Минулого тижня у рамках співпраці Проекту "Партнерство для розвитку міст" (ПРОМІС), Асоціації міст України та Івано-Франківської міської ради відбулася презентація та передача місту нового електронного порталу "Вітрина даних".

Івано-Франківськ став першим містом України – учасником пілотного проекту, для якого розроблено даний портал.

Вітрина даних містить, крім статистичної інформації, ще і аналітичну, візуально прийнятну для пересічного користувача.

Тут можна знайти інфографіку про населення міста, економічний розвиток, бюджет (зокрема доходи та витрати у розрахунку на одного мешканця), житлово-комунальне господарство, освіту і культуру, соціальний захист та охорону здоров’я тощо. Всього про 15 сфер управління міста.

Розміщена на "Вітрині даних" інформація буде корисною як для управлінців, так і для науковців, а також для міжнародних та громадських організацій, представників бізнесу тощо. Цікавою вона буде і для мешканців та гостей міста, які хочуть знати більше про Івано-Франківськ.

Участь у зустрічі взяли заступник міського голови Богдан Білик, головний радник з питань врядування проекту ПРОМІС Кейді Ворд, канадські експерти, представники проекту ПРОМІС та Асоціації міст України.

На даний час портал працює у тестовому режимі, а інформація буде доповнюватися та оновлюватися. Однак зайти на нього можна вже зараз за посиланням.