Марцінків пропонує долучати до прибирання Франківська студентів ПТУ


Провести поточних ремонт головних доріг та в'їздів в місто та ретельно прибрати місто до Великодніх свят.

Таке завдання сьогодні під час оперативної наради дав франківським комунальникам Руслан Марцінків, інформує кореспондент Бліц-Інфо

"Капітальні ремонти виконати за такий короткий час не можна, але провести поточний ремонт головних франківських магістралей потрібно. Те саме стосується прибирання міста. Пилососи мають працювати цілодобово -  не тільки дороги, а й тротуари, площі. Особливо, мені не подобається Каскад, Позитрон. В четвер зранку знову вийдемо на перевірку, аби подивитись як прибирається", - підкреслив мер.

Також міський голова запропонував долучати до прибирання міста студентів ПТУ.

"Я розумію, що не всі студенти захочуть, але може хтось погодиться. Якщо після навчання прибиратимуть, десь за дві тисячі на місяць, то може хтось таки захоче. Проведіть роз'яснювальні розмови, долучайте людей", - закликав Марцінків.

За словами міського голови, Івано-Франківська потребує близько сотні двірників.

Також заступник міського голови Микола Вітенко повідомив, що виникла ідея звернутись до сільських голів з пропозицією запровадити соціальний автобус та довозити двірників з сіл.

"Зокрема, у Галицькому напрямку до Більшівців. Аби сільські голови обговорили це з громадою. Якщо будуть бажаючі, то запровадимо соціальний автобус, аби везти людей на роботу", - зауважив Вітенко.