Медики розповіли подробиці про померлих і заражених коронавірусом на Прикарпатті


Сьогодні, 26 березня відбулося засідання комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики.

Як повідомив головний санітарний лікар області Руслан Савчук, область ще не досягнула піку захворювання, тож попросив всіх дотримуватися карантинних заходів. Також медик розповів про двох померлих від вірусу жінок.

"Жінка з Чукалівки захворіла 17 березня. 19 березня її стан погіршився, але вона все одно лікувалася дома. ЇЇ дочка медик, тож рекомендувала звернутися за меддопомогою, але вона відмовилась. 20 березня дочка викликала швидку, але жінка відмовилась від госпіталізації. А вже 22 березня каретою швидкої її госпіталізували в обласну лікарню. За добу ця жінка померла. За останні 14 діб ні вона ні її чоловік за кордоном не перебували. На роботу добиралися власним транспортом. Стан чоловіка задовільний. Коло контактних осіб - працівники їх приватного підприємства, встановлено - їх троє. Вони відомі з ними працюють медики, вони на самоізоляції", - каже Савчук.

Що ж стосується наступного летального випадку по Надвірній, наразі очікують результатів.

"Жінка працювала на підприємстві. 12 березня вона захворіла, але до медиків не звернулась. 16 березня стан погіршився: температура 38.2, кашель. Встановили діагноз - грип. 19 березня її госпіталізували до реанімації районної лікарні. Її чоловіка з підозрою госпіталізували 24 березня. Контактні особи визначені і спостерігаються", - каже Руслан Савчук. 

Серед тих, хто хворі і чоловіки і жінки від 40 до 60 років. Наразі є 84 контактні особи, які перебувають під підозрою. Зараз всі на самоізоляції і спостерігаються. Щодо нових випадків, то зараз встановлюються контактні особи і їх будуть перевіряти. Якщо говорити по районах, то з 11 нових випадків чотири зафіксовано в Івано-Франківську, три – у Тисменицькому районі, ще по одному – у Надвірнянському, Снятинському, Калуському та Косівському районах. 

"Відносно священника. У нього також підтвердили дігноз. Коло контактних осіб є. Наразі він у середньому стані в райлікарні. Динаміка позитивна і він має одужати",- запевнив лікар.

Щодо поліцейських, які допомагали в госпіталізації померлої жінки з Пасічної та її чоловіка, то поліцейський заразився і зараз на лікуванні. Його напарниця не заразилась, але перебуває на самоізоляції. Оскільки поліцейський також контактував з колегами частину тестів ПРЛ хочуть передати на міський відділ поліції. На підприємстві де померла працювала, проведено дезінфекцію і цехів і території.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!