Медики розповіли, коли на Прикарпатті очікувати спалаху грипу


З початком похолодання традиційно люди починають більше хворіти на грип та ГРВІ.

Прогнозують, що цьогоріч в Україні будуть лютувати три штами грипу. Втім, прикарпатські епідеміологи кажуть, що епідеміологічні показники свідчать про ще один, четвертий штам грипу. Про це кореспондентці Бліц-Інфо повідомила обласний дитячий лікар-імунолог Галина Бенько.

"Як правило першу хвилю грипу ми очікуємо на грудень-січень, другу на лютий-березень. В нас зареєстровані дві вакцини проти грипу: Джісі флю і Ваксігрип тетра. Різниця в тому, що Джісі флю підходить діткам з шестимісячного віку, а Ваксігрип тетра тільки з трирічного віку. Вакцини наявні в аптечній мережі. Хоча говорять про три штами грипу, епідемічні показники свідчать, що буде ще й четвертий штам, від якого може захистити Ваксігрип тетра. Моя порада вакцинуватися самим і вакцинувати сім'ї. Цьогоріч грип не буде таким тяжким, як у попередні роки, але все одно щороку є летальні випадки", - попередила медик.

Імунолог також зауважила, що цього року вакцини привезли наприкінці вересня, і є час вакцинуватися до початку сезону грипу. Для цього потрібно купити в аптеці вакцину і в сумці-холодильнику принести її до свого терапевта. Бажано це зробити протягом двох годин.