Міський голова Яремче 40 разів виписав премії сину та невістці


Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 40 протоколів про адмінправопорушення щодо міського голови Яремче Василя Онутчака.

Як зазначається на сайті НАЗК, очільник міста не повідомив про наявність у нього конфлікту інтересів та підписав розпорядження стосовно преміювання та встановлення надбавок своїм близьким особам (сину та невістці), чим порушив вимоги пунктів 2, 3 частини першої статті 28 Закону України «Про запобігання корупції».

"Кількість складених протоколів визначається кількістю виявлених порушень даною особою. Відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачена частиною першою статті 172-7 КУпАП, а за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – частиною другою цієї статті", - зазначають у НАЗК.

Слід зазначити, всі 40 справ мали розглядати у Яремчанському міському суді та напередодні суддя заявив про самовідвід. Відтак справи направили на розгляд в Богородчанський районний суд.