На Долинщині екоінспектор, який попався на хабарі відбувся штрафом


Долинський районний суд виніс вирок старшому інспектору державної екологічної інспекції Вікторові Дмитруку, якого затримали на хабарі від посадовця лісгоспу за приховування незаконної вирубки лісу.

Як писало Бліц-Інфо, старший державний інспектор організував механізм вимагання хабарів у керівників державних лісових господарств регіону. Оперативники спецслужби задокументували 29 травня факт вимагання зловмисником семи тисяч доларів США від посадовця одного з держлісгоспів. За вказану суму чиновник обіцяв не відображати в акті перевірки виявлені факти незаконної вирубки лісу.

Затриманим виявився начальник відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного і тваринного світу - старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області Віктор Дмитрук.

У матеріалаї справи йдеться про те, що Дмитрук домовився лісничим Сукільського лісництва щодо вирішення питання про непроведення перевірки і невиявлення порушень на території Сукільського лісництва ДП «Болехівське лісове господарство», з обов'язковою умовою надання йому неправомірної вимоги у сумі 7000 доларів США. За ці кошти старший інспектор повинен був впливнути  на трьох інспекторів ОНПС, які перебували в його підпорядкуванні, щоб ті не проводили перевірки і не вносили в акт можливі порушення.

«Таким чином, вказаними діями, які виразились в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 369-2 КК України», - йдеться у рішенні.

У судовому засіданні підсудний визнав свою вину та розкаявся.

У підсумку суд визнав посадовця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500,00 гривень в дохід держави.