На Прикарпатті створили Раду голів ОТГ


У п’ятницю, 7 вересня 2018 року, під головуванням голови обласної ради Олександра Сича відбулося спільне засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування та голів ОТГ.

Його метою, за словами Олександра Сича, є продовження системної співпраці з органами місцевого самоврядування та налагодження такої співпраці з об’єднаними територіальними громадами.

В ході засідання керівник депутатського корпусу поінформував присутніх про виконання протокольних доручень, наданих від час робочої зустрічі керівництва обласної ради, голів постійних комісій обласної ради з головами ОТГ 3 травня 2018 року. 

"На прохання голів ОТГ ми передбачили окремі умови для об’єднаних територіальних громад в обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Так само ми відреагували на пропозицію виокремлення окремого розділу для ОТГ у програмі соціально-економічного та культурного розвитку області, звернувшись до обласної держаної адміністрації щодо врегулювання даного питання і підготовки відповідного проекту рішення. Окрім цього мова йшла про налагодження системної співпраці з ОТГ. За принципом того, як була створена і діє Консультативна рада з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, до якої входять голови районних рад і міст обласного значення, було прийнято рішення створити Раду голів ОТГ", - відзначив Олександр Сич.

Відповідно до розпорядження голови обласної ради "Про Раду голів об’єднаних територіальних громад при голові обласної ради" до її складу увійшли перший заступник та заступник голови обласної ради, голови 25 об’єднаних територіальних громад області та заступник керуючого справами обласної ради. 

В свою чергу перший заступник голови обласної ради Василь Гладій розповів про реалізацію проектів-переможців VІІІ обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування і участь місцевих рад у ІХ Конкурсі.

"На участь у конкурсі подано 120 проектів від 87 місцевих рад. Загальна сума поданих проектів складає майже 54 мільйонів гривень, в тому числі близько 35 мільйонів гривень – кошти обласного бюджету. Якщо виходити із пріоритетів конкурсу, то найбільше проектів подано по напрямку "Підвищення туристично-рекреаційного потенціалу" (51 проект), найменше – "Будівництво водопроводів" (2 проекти)", - зауважив Василь Гладій.

Під час спільного засідання йшлося також про реалізацію заходів обласної комплексної програми "Відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки" на 2018-2019 роки, впорядкування проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області, а також регулювання питань плати за використання земель комунальної власності під проходженням лінійних об’єктів.