На Прикарпатті утворять п'ять районів


За сприяння Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у Києві відбувся всеукраїнський Форум місцевого самоврядування.

Виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей у коментарі наголосив, що на форумі було окреслено подальші перспективи розвитку реформи місцевого самоврядування, інформує прес-служба ІФ ОДА.

«Більшість учасників та доповідачів сходяться на думці, що реформа нині перебуває на самому екваторі. Ми вже пройшли певний шлях та попереду на нас чекає не менш важливий етап щодо прийняття важливих рішень. Сьогодні Президент підкреслив, що ця реформа є ключовою і, як наголошували інші доповідачі: завдяки децентралізації реально змінюється ситуація в країні», — зазначив Максим Чопей.

На зустрічі Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман презентував дорожню карту щодо продовження змін у системі місцевого самоврядування. Згідно концепції орієнтовний термін ухвалення всіх необхідних рішень має тривати близько 600 днів. «Прем’єр наголошував на тому, що за 1,5 роки необхідно прийняти всі важливі рішення, які зроблять реформу незворотною», — додав експерт.

У той же час, було презентовано й концепцію формування районного рівня. Зокрема, було представлено й карту районування Івано-Франківської області.

«Згідно концепції, яку презентував Володимир Гройсман, у нашій області буде не три, а п’ять районів. При розробці документу враховувались і особливості формування гірських територій. Так згідно цих напрацювань, пропонується утворення у нашій області таких районів: Івано-Франківського, Калуського, Коломийського, Косівського та Надвірнянського», - резюмував експерт.