На Прикарпатті врізали субсидії більш, аніж наполовину


Сьогодні, в Івано-Франківській обласній раді відбулась комісія з питань аграрної політики та земельних відносин.

Серед іншого, депутати заслухали питання про обласний бюджет на 2019.

Як розповіла заступниця керівника департаменту фінансів Ганна Качур, бюджет на наступний 2019 рік сформований відповідно до вимог. податкового та бюджетного законодавства. Враховані бюджетні запити всіх головних розпорядників обласного бюджету. Відтак, бюджет Івано-Франківської області становитиме 8 323 943 100 гривень. З них 7,7 мільярда –  загальний фонд та 549,2 мільйони спеціальний фонд.

«Наступного року збільшено на 31,1 мільйон обсяг вихідної дотації. На 24 % збільшується освітня субвенція. 348,2 мільйони складе дотація на ремонт доріг проти 270 мільйонів цього року. Також на 1,1% передбачається збільшення на оплату комунальних послуг», - акцентує фінансистка.

Натомість, заступник голови обласної ради Василь Гладій поцікався, яку суму закладають на наступний рік на субсидії. За словами фінансистки,  передбачено на 52% менше, аніж було в цьому році.  Минулого року ця сума була понад 3 мільярди гривень, а на 2019 передбачено близько 1 мільярда 500 мільйонів гривень.

Така цифра обурила депутатів, мовляв, комуналка тільки зростає, ціну на газ підвищили, а все менше прикарпатських сімей буде мати субсидію.