На Прикарпатті запрацював додаток термінового виклику поліції


Сьогодні, 1 серпня на Прикарпатті презентували мобільний додаток My Рol.

Додаток дає можливість термінового виклику поліції за допомогою однієї кнопки. За словами представника додатку, все більше людей користується мобільними додатками.

"Ми представляємо проект для пришвидшення і зручнішого контактувати громадян з поліцією. Ми створили спеціальну платформу для комунікації і довіри між поліцією і громадянами. Кнопка SOS створена для того щоб викликати поліцію терміново, без дзвінка",- пояснив представник розробника.

Також додаток допоможе знайти найближчий відділ поліції чи лікарню. Також за допомогою геолокації додаток допоможе людям, які заблукали в лісі чи горах знайти найближче поселення чи дійти до рятувальників. 

"Набагато легше натиснути на кнопочку в екстреній ситуації і отримати допомогу",- каже начальник ГУНП в області Володимир Голубош.

Розробники запевняють, що наша область друга в Україні де офіційно запрацював цей додаток, адже тут велика кількість туристів. В поліції переконані, що цей додаток дуже знадобиться туристам чи громадянам інших держав, які будуть в нас в області і їм знадобиться допомога. Адже навіть не знаючи мови вони зможуть отримати допомогу поліції чи рятувальників.

Окрім того, за словами розробників, додатов вже встигнув врятувати життя людини. 

"До таксиста сіли в машину двоє чоловіків і погрожуючи ножем сказали їхати в ліс. Він не розгубився і непомітно натиснув кнопку SOS в додатку. Поліція одразу ж отримала виклик про загрозу життю і дані про місцезнаходження потерпілого та врятувала йому життя", - розповідає представник компанії-розробника.

Поліцейські пояснюють, що одразу після натискання копки SOS в координаційний центр поліції приходить сповіщення про загрозу життю людини. Оператору висвічується фото заявника і дані про його місцезнаходження, які одразу передають найближчому патрулю. Такий виклик займає не більше 20 секунд.

Скачати додаток можна в "Google play" та "App Store". Він абсолютно безкоштовний.Источник: https://censor.net.ua/p3072600