На ремонт прикарпатських доріг протягом п'яти років виділять 4,7 мільярди гривень


Сьогодні, 30 березня в Івано-Франківську відбувається спільне засідання комітетів ВР з питань транспорту, бюджету, фінансової політики і банківської діяльності та економічної політики.

Серед іншого керівник Держагентства автодоріг України Славомір Новак представив план розвитку дорожньої мережі на п'ять років, інформує кореспондентка Бліц-Інфо. 

За словами чиновника, вперше було затверджено п'ятирічну програму розвитку доріг. Загалом протягом п'яти років на розвиток доріг карпатського регіону направлять 18,5 мільярдів гривень.

З них Івано-Франківщина отримає 4,7 мільярди гривень до 2022 року. З державного фонду, Прикарпаття вже цього року отримає 356 мільйонів гривень на ремонт доріг державного значення та 278,9 млн грн. на ремонт доріг місцевого значення.

"Окрім коштів держбюджету будуть спрямовані кошти кредиту уряду Польщі і Угорщини. Вони використовуватимуться на дороги прикордонних областей. Торги завершені, договори підписані. Загалом буде відремонтовано 144 км доріг до кордону з Польщею. 50 мільйонів кредиту уряду Угорщини підуть на ремонт доріг Закарпаття до прикордонних пунктів. Проте є певні проблеми з угорською стороною щодо вартості будівництва дороги. Ми маємо розуміти, що карпатські області - це обличчя країни перед Євросоюзом",- каже Новак.

До теми: Ремонт летовищ, інтернет і дороги: Нардепи у Франківську обговорють розвиток Карпатського регіону

Гончарук: Прикарпаття претендує на ключове місце в західному регіоні