На Тлумаччині п'яниці для розваги застрелили кокер-спаніеля


Жахливу історію ,яка трапилася з домашнім улюбленцем розповіла в мережі власниця собаки Оксана Протас.

За словами франківки Оксани Протас, жахлива подія трапилася місяць тому, але вона досі не може відійти від шоку.

"1 червня десь біля 16.00 я вирішила прогулятись зі своїм песиком, англійським кокер-спаніелем в лісі, що недалеко нашої домівки в селі, гуляли ми там неодноразово. У кого є кокер-спаніелі знає, наскільки вони активні, допитливі, я упустила момент коли мій Марті загубився. До вечора ми мали надію, що він повернеться, шукали його. Наступного дня поновили пошуки, шукали у нашому селі, об'їзжали сусідні. Близько 14.00 неділі, 2 червня, ми поїхали у село Буківна Тлумацького району, припустивши, що наш пес міг вийти там, оскільки це село знаходиться через ліс від нашого", - пригадує жінка.

Власниця собаки каже, що їхній радості не було меж, коли там їм повідомили, що так, "ваш песик вчора ввечері вийшов у нашому селі, ми всі його бачили, годували". Сім'я вже навіть готувала винагороду за врятованого пса, але їх водили з подвір'я на подвір'я, висували різні версії.

"Тут один з місцевих алкашів радісно повідомив, що "ваш пес в Ісусика, ми його застрелили", ми не повірили його п'яній белеберді, тим більше, що він сам потім почав заперечувати, та "що, ми дурні, щоб стріляти такого пса". Та у мене вже погас оптимізм, коли я зрозуміла, що половина жителів цього невеличкого села п'яні і неадекватні. До вечора ми ходили Буківною кличучи пса, звичайно, пошуки, не дали результатів. Десь о 09.30 наступного дня мій чоловік зателефонував, я вперше чула як він плаче. Вони реально пристрелили нашого Марті! Просто так, бо були п'яні, бо так захотіли! Бо один алкаш привів до іншого і сказав: "Давай застрелимо". Це в них такі розваги!", - розповідає жінка. 

За словами Оксани Протас, коли вони приїхали туди з поліцією, поліцейські були вражені неадекватною поведінкою місцевих, які викрикували, що бандити купили поліцію і нападають.

"Шокована була і я, коли в центрі місцеві діти 6-7 років тикали на мене пальцями і викрикували "зараз прийде вуйко і застрелить цю суку, як її пса". Як?!! 21 століття, Україна, не дикий захід, не джунглі? Велике спасибі слідчим Тлумацького райвідділу поліції, молодих хлопців реально, ледь не побили. А ще велике питання до інстанцій, які видають зброю! У цього чоловіка їх аж три, цих дозволи! Як він їх використовує? А розстрілює собак, пояснюючи: "Незнаю, чого стріляв, був п'яний! Сусід попросив, я і стріляв". І наступного дня ховався від поліції, бо був п'яний", - обурюється франківка.

Втім, найбільший цинізм, за словами власниці, полягає в тому, що він застрелив її собаку, яка була членом сім'ї і просто кинув у себе на подвір'ї на купу гною, як непотріб

"Незадоволені морально, фізично, вони бачать ейфорію в тому, щоб напитись, розстріляти впритул безневинного пса, який не розумів, що від людей може йти агресія, який довіряв людям! Хто наступний? Марті було тільки 2,5 роки і ми його дуже любили", - з жалем підсумовує жінка.