Ніякої дискримінації я не вбачаю, - Марцінків каже, що в поліції самі попросили транспорт для ромів


Сьогодні, 23 квітня, в прямому ефірі "Західного полюсу" міський голова Франківська Руслан Марцінків прокоментував ситуацію з ромами.

Очільник каже, що мова йшла про конкретних 20 осіб ромської національності, які порушують умови карантину, а не про всіх ромів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ніякої дискримінації я не вбачаю. Франківці неодноразово зверталися на 102, гарячу лінію МВК і розповідали про те, що деякі з них приставали до людей, вимагали кошти, були без масок та рукавиць. Мало того, вони проживали в нашому привокзальному сквері",- розповів мер.

Марцінків додав, що поліція сама звернулась до нього з проханням надати транспорт для осіб ромської національності, які прописані в Іршавському і Свалявському районах Закарпатської області, щоб доставити їх додому.

"На оперативній нараді я, можливо, дещо емоційно висловився, прошу вибачення. Нарада тривала понад годину і в основному говорили про ситуацію з коронавірусом. Чому ми, українці, поляки, американці, дотримуємося карантину, а деяким особам можна не дотримуватися?",-  каже міський голова.

За словами мера, частина ромів залишилась у місті та продовжує жебракувати.

Нагадаємо, Руслан Марцінків під час наради поцікавився у правоохоронців, чому ті не відправили ромів додому, на Закарпаття проти їхньої волі. Адже в поліції сказали, що поїхати погодилися лише половину, а 10 осіб схотіли залишитися. Водночас на захист ромів стали правозахисники та посольство Сполучених Штатів.  Згодом через висловлювання мера відкрили кримінальне провадження.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!