Облрада планує судитись через захоплення землі стадіону на Шухевича


Справу щодо порушення меж стадіону обласної ДЮСШ та самовільне захоплення землі наразі вивчають правоохоронці.

Про це під час комісії обласної ради повідомив начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування Івано-Франківської обласної ради Анатолій Прокопів. 

За його словами, на ділянку, де знаходяться адміністративні будівлі ДЮСШ зібрано всі документи та визначено межі, розроблена відповідна документація. Тож вже наступного року буде подаватись на затвердження обласною радою. 

"Щодо ділянки під стадіоном, то там є порушені межі. Це питання розглядали на двої комісіях, було направлено листа у прокуратуру, яка відкрила провадження. Втім, наразі питання не вирішене, тому ми будемо збирати документа та подавати до суду", - зауважив Прокопів.

Нагадаємо, у грудні 2017 року в облдержадміністрації запропонували звести Палац спорту на місці стадіону обласної ДЮСШ, що на Шухевичів, 21. Таку пропозицію навіть винесли на розгляд Івано-Франківської облради  проте депутат міської ради Віталій Мерінов разом з іншими протестувальниками зірвали сесію. Відтак через безлад і штовханину у залі облрада відклала розгляд питання. Опісля, відбулись громадські обговорення, де сусіди майбутнього Палацу спорту виступили проти будівництва. Не знайшла ідея підтримки й серед деяких спортсменів, які наразі займають на стадіоні. У підсумку питання зняли з розгляду сесії, поки міська влада не запропонує інші ділянки для будівництва.

Читайте також: Конфлікт через спорткомплекс на Шухевичів: Хто з відомих сусідів заліз за межу стадіону?

Як виглядає франківський стадіон, де пропонують звести спорткомплекс

Уряд виділив 150 млн грн на "Палаци спорту". Франківськ залишився ні з чим