Обшуки в ПБС та Буковелі проводять через розкрадання бюджету на 20 мільйонів - ЗМІ


Сьогодні, 20 вересня, на гірськолижному курорті Буковель проходять масові обшуки, організовані Службою Безпеки України.

Про це народний депутат Олександр Шевченко повідомив на офіційній сторінці у мережі Facebook.

"В той час, коли Порошенко з парламентської трибуни розповідав нам про демократію, про міфічний "інвестиційний бум", про те, що ми стали жити краще, в Буковелі та в буковелівській дорожній компанії ПБС в Івано-Франківську з виламуванням дверей, з взяттям в заручники працівників підприємств почалися політично мотивовані "маски-шоу" та обшуки на підприємствах та в помешканнях працівників. Очевидно, що причиною таких політично мотивованих дій влади стало ознайомлення з реальними рейтингами кандидатів в президенти України", - написали на офіційній сторінці Шевченка.

Водночас речниця СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар повідомила КУРСу, що обшуки у Буковелі та фірмі "ПБС" проводить центральний апарат СБУ.  Деталі повідомлять після завершення обшуку. 

Відтак журналістам стало відомо, що обшуки проводяться на підставі ухвали Подільського районного суду міста Києва від 12 вересня. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Держаудитслужби України, діючи умисно, всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для САД в Івано-Франківській області та ТОВ "ПБС", зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи про факти порушення вимог чинного законодавства, а також про факти привласнення та розтрати бюджетних коштів в особливо великому розмірі, не відобразили їх в акті контрольно-ревізійної перевірки фінансово-господарської діяльності САД від 23.06.2018 за №06/21/4.

В інформації зазначено, що службові особи САД організували протиправну схему незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво доріг, шляхом укладання договорів за завищеними цінами, внаслідок чого державі спричинено шкоду на суму близько 20 млн грн.

Слідчих цікавлять документи щодо фінансово-господарських відносин між ТОВ "ПБС" і САД в Івано-Франківській області за період з 01.01.2016 по 31.03.2018. В ухвалі також ідеться, що службові особи ТОВ "ПБС" на неодноразові запити Управління західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області не надали первинних документів на підтвердження витрат, а також будь-яких пояснень.

До теми: СБУ проводить обшуки на «Буковелі»

САД провело конкурс на ремонт вже відремонтованої дороги. Поліція розслідує справу

Фірма "ПБС" взяла гроші за ремонт дороги на Буковині, а роботи не виконала

Фірмі нардепа дали 600 мільйонів на напівтаємний ремонт доріг Франківщини