Прем'єри і знаменитості: Чим вражатиме франківський драмтеатр в новому сезоні


29 вересня Івано-франківський національний драматичний театр відкриє 81 театральний сезон.

За словами директора франківського театру Ростислава Держипільського, новий театральний сезон розпочнуть з вистави "Гуцулка Ксеня", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"У жовтні у нас буде напевне найбільший репертуар. У афіші є 34 вистави. Також заплановано вісім прем'єр, але думаю, що їх буде більше. Франківський драмтеатр відкриває свої сценічні майданчики для найкращих режисерів сучасності. Тому особливістю нового сезону будуть лабораторії, тренінги та інтенсиви від знаних режисерів України та Європи, результатом яких будуть нові постановки",- анонсував Держипільський.

В новому театральному сезоні до франківського театру приїдуть багато знаних режисерів, зокрема зіркова європейська режисерка  Майя Клечевська. В лютому вона планує поставити виставу за Шекспіром чи Жаданом.

Варто також зауважити, що віднині головний режисер театру Жюль Одрі береться за постановку вистави за твором "Фелікс. Австрія". Прем'єру запланували на кінець листопада.

"Ми працюємо над поглибленням співпраці між франківським театром і європейськими театрами. Що стосується  прем'єр, то я багато цікавився історією міста, тому хочу поставити саме "Фелікс. Австрія",- каже режисер.

Серед цікавинок можна також виділити те, що вистави "На західному фронті без перемін" та "Нація" покажуть просто неба на території палацу Потоцьких.

Читайте нас в FacebookTelegram, та InstagramТільки найважливіші новини!