Прес-конференція: "Управління і використання міських лісів"


9 листопада о 10 год. відбудеться стартова прес-конференція в рамках проекту «Управління і використання міських лісів як природної спадщини в містах Дунайського регіону» за участю міського голови.

Під час заходу буде представлено проект, очікувані результати та заплановані заходи.

Місце проведення: м. Івано-Франківськ, вул. Академіка Сахарова, 23, 3 поверх, конференц-зал, Промприлад. Реновація.

Проект URBforDAN спрямований на вирішення актуальних потреб та проблем, пов’язаних із сталим управлінням природною спадщиною в містах Дунайського регіону, що вимагає ефективного транснаціонального підходу. URBforDAN розроблений для внесення змін в управління міськими лісами та використання послуг екосистеми. Проект має на меті зберегти сучасний образ міських лісів та забезпечити, щоб лісові території стали місцем для соціалізації, релаксації, відпочинку та освіти, покращити співпрацю ключових учасників з метою вирішення конфліктів та покращення управління міськими лісами.

Основні активності в рамках проекту відбуватимуться на території Вовчинецьких гір. Для досягнення цієї мети планується залучення зацікавлених сторін до процесу підготовки плану сталого управління та охорони міських лісів.

В рамках проекту передбачається здійснення наступних заходів:

- облаштування дитячого простору,

- встановлення станції сервісного обслуговування для велоспільноти,

- відновлення пішохідних та велосипедних доріжок,

- облаштування оглядового майданчику та паркувальної зони.

Період впровадження проекту: 01.06.2018р. – 30.11.2020р. Головний Партнер проекту – місто Любляна (Словенія). Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради є Партнером проекту в Україні.