Прикарпатців повідомляють про небезпечні устриці та індійський порошок з цибулі


До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області. Зокрема, такі повідомлення:

  • щодо виявлення сальмонели в порошку з цибулі, експортованому з Індії (експортер Natural Agro Foods) до Німеччини (виробник Lay Gewurze) до окремих держав – членів ЄС і, в тому числі до України – Lay Specie.
  • щодо виявлення нововірусу в устрицях, експортованих з Франції (виробник La Famile Boutrais) до окремих держав – членів ЄС і в тому числі до України – ТОВ “СІЛВЕО”.

“Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, – йдеться в повідомленні.

У разі виявлення вказаного харчового продукту, прикарпатців просять повідомити про це за номерами телефонів: (0342) 511389, 511392 або звертатися до територіальних управлінь Держпродспоживслужби.