Прикарпатець побив співмешканку, а потім і поліцейського, який приїхав на виклик


Прикарпатцю загрожує кримінальна відповідальність за напад на поліцейського при виконанні.

Подія сталася вночі, коли правоохоронці прибули на сімейний конфлікт. Зненацька на поліцейського напав співмешканець заявниці і наніс удар. Про це пише пресслужба прикарпатської поліції.

21 червня о 00:20 поліцейські виїхали на допомогу жінці, яка проживає у с. Верхня, Калуського району. Заявниця повідомила, що її співмешканець вчиняє сімейний конфлікт.

Прибувши, працівники сектору реагування патрульної поліції з’ясували, що 36-річний чоловік вчинив сімейний скандал з 29-річною співмешканкою. Коли поліцейський спілкувався з заявницею, раптово співмешканець наніс правоохоронцю тілесні ушкодження. 

Прикарпатця затримано і доставлено у Калуський міськвідділ. Встановлено, що чоловік мешкає в сусідньому селі, раніше до кримінальної відповідальності не притягався.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 242 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) ККУ. Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років. Тривають слідчі дії.

Звертаємося до громадян і вкотре зазначаємо, що ми служимо і захищаємо вас у межах чинного законодавства. Кожна зміна, кожен виклик – новий для нас. Ми робимо все для того, аби громадяни були у безпеці. За напад на поліцейського загрожує кримінальна відповідальність.