Прикарпатських депутатів через суд змушують до "правильного" голосування


Вже цієї п’ятниці, 15 листопада Івано-Франківська обласна рада проведе виїзну сесію у Яремче. Цього разу головними питаннями порядку денного стануть проблеми фізичної культури та спорту.

Окрім того, під час засідання депутати мають розглянути з десяток нагальних питань. Про це під час засідання президії повідомив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

Також обласна рада розгляне рішення  «Про виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску».

Згідно постанови від 13 серпня 2019 року, суд зобов’язав Івано-Франківську обласну раду прийняти рішення про надання ТДВ «Рогатинпісок» дозволу на видобуток піску у Рогатинському районі.

«А хіба тут немає корупційної складової? Адже суд не каже депутатам розглянути, а саме надати дозвіл на видобуток піску.  Тобто, насильно зобов'язує депутата голосувати "За".  Хіба це не корупція? Цікаво, скільки таке рішення коштує. Можливо, депутатам потрібно прийняти  якесь звернення до суду вищої інстанції, аби з’ясувати наскільки таке рішення взагалі законне?», - зауважив Олександр Сич.

Нагадаємо, ТДВ "Рогатинпісок" намагається отримати дозвіл на розробку Москалівського родовища ще з 2016 року.