Рятувальники допомагають прикарпатцям подолати наслідки паводку


В період з 20 по 30 травня 2019, станом на 16:00 30 травня підрозділами здійснено 171 виїзд для надання допомоги населенню по ліквідації наслідків негоди

Станом на 16:00 30 травня залишаються підтопленими 16 ділянок: м. Калуш - 10 ділянок,  Студінка - 4 ділянки, Перевозець - 2 ділянки. На території Івано-Франківської області, зокрема в м. Калуш, спостерігаються опади. Вода самостійно сходить з підтоплених територій.

30 травня о 15:55 за інформацією чергового  комунальне підприємство "Електроавтотранс" через сильні дощі та підтоплення дороги тимчасово зупинено рух тролейбусного маршруту № 4 в с. Угринів Тименицького р-ну. Внаслідок опадів спостерігаються локальні підтоплення в Коломийському районі: с. Печеніжин та с. Марківці.

30 травня о 15:36 у селі Олеша Тлумацького району внаслідок підняття рівня води в р. Будзин спостерігається підтоплення приватних дворогосподарств. На місце виїхала МОГ Тлумацького РВ УДСНС.

30 травня в селищі Печеніжин, Печеніжинської ОТГ, Коломийського р-ну внаслідок підняття рівня води в місцевому потічку підмито автомобільний міст на дорозі місцевого значення у напрямку с. Молодятин.

30 травня 2019 року підрозділами Управління ДСНС України в області було здійснено 8 виїздів для надання допомоги населенню по ліквідації наслідків негоди, з яких: 1 виїзд на розпилення дерева в Калуші та 6 виїздів на відкачування води з підтоплених територій в місті Калуш,  Надвірна та селі Олеша Тлумач кого району. Всього до ліквідації наслідків негоди було залучено від У ДСНС 7 одиниць техніки 27 чоловік особового складу, 7 мотопомп.

Надання допомоги населенню підрозділами Управління ДСНС в області здійснюється по мірі поступлень заяв від населення та органів місцевої влади.

Станом на 16:00 місцевими органами влади здійснюється обстеження населених пунктів Новицької ОТГ Калуського р-ну з метою встановлення завданих негодою збитків.

Ситуація контрольована. Населення області постійно інформується про ситуацію, що склалася, і заходи, які вживаються владою для нормалізації обстановки. За прогнозами Українського Гідрометцентру опади на Прикарпатті не припиняються.