Секретар Івано-Франківської міськради Оксана Савчук складає повноваження


У п’ятницю, 16 серпня в Івано-Франківську після основної 28 сесії міськради розпочалась позачергова сесія. На засідання винесено вісім питань. У залі присутні 33 депутати.

На початку засідання міський голова Руслан Марцінків зазначив, що сесію він скликав тому, що секретар міськради Оксана Савчук перемогла на виборах у 83 окрузі та йде до Верховної ради, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Тож, серед питань, які винесені на сесію – складання повноважень секретарем міськради Оксаною Савчук та обрання нового секретаря.

«У 2010 році я вперше стала депутатом Івано-Франківської міської ради. За дев’ять років ми зробили багато чого складного для нашого міста. Ми прийняли багато різних рішень – були й суперечливі. Зараз мешканці міста довірили мені представляти їх у Верховній раді. Сподіваюсь, що мій наступник продовжуватиме започатковані традиції», - зауважила Оксана Савчук.

Савчук також подякувала всім депутатам, керівникам управлінь та департаментів за спільну роботу.

Після виступу міський голова зауважив, що призначення та звільнення секретаря міськради відбувається шляхом таємного голосування.

Відтак, 31 депутат проголосував "За" відставку Оксани Савчук, один депутат висловився "Проти".

Читайте також: Стало відомо, коли відбудеться перша сесія нового парламенту

Далі депутати обиратимуть нового секретаря. За нашими джерелами, міський голова пропонуватиме свободівця Віктора Синишина - керівника "Івано-Франківськміськсвітло".