Стан постраждалих стабільний: У ТК «Буковель» прокоментували нещасний випадок


Ввечері, 17 серпня, на території ТК «Буковель» стався нещасний випадок. На екстремальному атракціоні «Маятник» обірвався синтетичний канат, який слугував як відтяжка для маятника, в зв’язку з чим двоє відвідувачів екстремальної розваги травмувались.

Вже через 3 хв після інциденту на місце події прибули рятувальні реанімобілі для надання допомоги постраждалим. Про це Бліц-Інфо повідомили в адміністрації ТК «Буковель».

Там же, на місці, їх було підключено до систем інтенсивної терапії та була надана вся необхідна першочергова допомога. Після чого було прийняте рішення невідкладно шпиталізувати їх. 

Дівчину, одну з постраждалих, шпиталізували в Яремчанську ЦМЛ. Іншого постраждалого, з травмами голови, вирішили шпиталізувати в  Івано-Франківську ОКЛ.

Станом на зараз, ранок 18 серпня, стан обох постраждалих стабільний. Загрози життю обох людей немає. Тривають лікувальні процедури.

Зі сторони курорту, як самим постраждалим, так і їх родинам, надається повна та всебічна допомога.

Щодо технічної сторони випадку, то наразі ведеться розслідування інциденту. Обірваний синтетичний канат відправлений на експертизу, тривають слідчі дії. Підприємець, який є власником даного атракціону та орендував території для своєї діяльності на курорті, надає всю необхідну інформацію компетентним органам. 

У зв’язку з інцидентом, на курорті проводиться додаткова позапланова перевірка всіх екстремальних атракціонів та розваг.

"Безпека наших гостей – наш найбільший пріоритет",- зазначають у персслужбі.