Студент франківського вишу став призером Всеукраїнської олімпіади з фізіології


Третій рік поспіль другий (республіканський) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з фізіології проходить на базі Одеського національного медичного університету і завершує низку фахових олімпіад.

Івано-Франківський національний медичний університет на олімпіаді представляли третьокурсник Андрій Писар та другокурсник Назарій Огородник, інформує пресслужба вишу.

Зауважимо, Андрій Писар вже вдруге бере участь в цій олімпіаді. Минулого року він був четвертим у персональному заліку з цієї дисципліни, а цьогоріч покращив свій результат і, посівши третє місце, повернувся з Одеси вже у статусі призера.

«Дуже хороші враження від олімпіади, чудова організація заходу, проте самі завдання були доволі складні, — розповідає Андрій Писар. — Особливі враження отримав від цікавих екскурсій у Центр симуляційної медицини, музей кафедри патанатомії».

Для Андрія це друга нагорода цьогоріч, яку він привіз із Одеси. Раніше він зайняв перше місце ще й на студентській науковій конференції. А Назарій у цьому навчальному році став призером олімпіади з гістології, цитології та ембріології, що проходила у Полтаві. Разом вони були неперевершеними у вікторині з фізіології на олімпіаді, за що отримали дипломом І ступеня.