Суд у справі скандальної білявки про непокору поліції: Винна, але покарання не понесе


Сьогодні, 24 листопада в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд адміністративної справи скандально відомої Тетяни Михайлової за ст. 185 КУаП – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського.

На минулому засідання Михайлова пояснила, що 23 липня у неї був зрив і замість того, аби поліцейські помогли, вони ще більше заважали. Каже, що поліцейські покликали журналістів і через психічні розлади їй прийшлося лікуватися. Свою ж вину пані Михайлова заперечує.

Справу розглядає суддя Олег Лазарів. На сьогоднішнньому засіданні адвокат Михайлової заявив, що його пацієнтка проходить амбулаторне лікування, тож лікарі не рекомендують їх різні стреси. Тож попросив суд переглянути відео без неї.На це суддя зауважив, що захист не представив жодних медичних висновків щодо цього, тож змушений відмовити у такому проханні.

Відтак, суд перейшов до перегляду відео з боді-камер патрульних. Як видно з відео, Михайлова дорогою у міський відділ поліції некоректно висловлювалась у сторону патрульних, вживаючи нецензурну лексику та голосно ридала. Під час перегляду відео Михайлова просила суд зупинити відео, мовляв почуває себе погано.

Опісля адвокат на підставі ст. 38 кодексу про адміністративні порушення просив закрити справу, адже вийшли строки про притягнення до відповідальності. Водночас Михайлова заявила, що на відео видно, як патрульні та журналісти мстили їй за вчинене навесні ДТП. 

Вислухавши пояснення скандальної білявки та дослідивши всі докази суд дійшов висновку, що дії Михайлової слід кваліфікувати за ст 185 та 186. Однак у зв'язку з тим, що закінчились строки притягнення до адмінвідповідальності (три місяці від часу вчинення порушення, - ред), справа підлягає закриттю.

Нагадаємо, 31 березня Тетяна Михайлова вчинила ДТП з потерпілими. Навесні апеляційний суд зменшив розмір застави Михайловій через вчинену аварію і вона, сплативши кошти, вийшла із СІЗО. Проте 23 липня патрульні вдруге затримали Тетяну Михайлову. Вона будучи нетверезою, кидалася під машини. У той день Михайлова побила лікаря. Остання написала заяву. У поліції, через нанесення тілесних ушкоджень медику, розпочали нове кримінальне провадження.

Крім кримінальних проваджень, залишилися адмінматеріали, які під час другого конфлікту були складені на пані Михайлову. А саме три протоколи: за статтею 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), за статтею 178 КУпАП (Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді) та за статтею 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

До теми: Соцмережі впізнали водійку на BMW X5, що вчинила криваве ДТП у Франківську

З’явилося відео з місця ДТП у Франківську, де водійка збила патрульного і двох цивільних

Скандальна білявка, що вчинила п'яне ДТП на Крихівецькій, виправдовується нервовим зривом