Суд за приміщення на Чорновола: Міськрада відмовилась від позову


У середу, 27 березня в Господарському суді Івано-Франківської області відбулося підготовче засідання у справі Івано-Франківської міськради проти УПЦ МП за приміщення на Чорновола.

Міська рада звернулась до Господарського суду з позовом до Івано-Франківської Єпархії Української Православної Церкви. Йдеться про зобов’язання звільнити нежитлові приміщення, розташовані на першому поверсі в будівлях за адресою: вулиця Чорновола,6 та 6Б, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як відомо, раніше тут розташовувався дитячий садок, а потім приміщення віддали в тимчасову оренду УПЦ МП. Вони мали звільнити приміщення після того як збудують новий храм на вулиці Довженка. Втім, відмовляються це робити. Тож міська влада хоче звільнити приміщення під дитсадок через суд.

Втім перед початком засідання міська рада подала клопотання про залишення справи без розгляду.

За словами представника міської ради Юрія Шуляка, таке рішення викликане тим, що є інші судові справи, які мають значення для цієї справи. Зокрема справа про скасування рішення, яким міськвиконком припинив договір оренди для Православної церкви Московського патріархату. І до винесення вироку по них справу краще залишити без розгляду.

Після повернення з нарадчої кімнати суддя задовольнила клопотання.