Тимошенко у Франківську розповіла, як змінюватиме країну після перемоги на виборах


Сьогодні, 12 листопада на Прикарпаття прибула лідерка політичної партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Серед іншого, Тимошенко провела зустріч з прикарпатськими журналістами, де представила головні аспекти своєї програми «Новий Курс України». Та перш за все, політикиня засудила проведення Росією фальшивих «виборів» на окупованих територіях Донецької та Луганської області.

«Це брутальне порушення міжнародного права та суверенітету нашої держави. Це очевидна демонстрація того, що Кремль не збирається виконувати жодні взяті на себе зобов’язання, навіть за нав’язаними ним мінськими домовленостями. За ці нахабні дії держава-агресор має сплатити найвищу ціну. Тиск на Росію має бути посилений. Відповіддю на брутальне порушення міжнародного права має стати ізоляція порушника і примушення його до припинення агресії», - впевнена Тимошенко.

Опісля майбутня кандидатка в президенти представила нову стратегію досягнення миру і безпеки та наголосила на чотирьох її основних аспектах, що має змінити докорінно змінити країну. Перш за все, на думку лідерки Батьківщини, потрібно посилювати армію, переводити на стандарти НАТО. Також у майбутньому Україна має стати членом НАТО.

«Дуже важливо ініціювати створення нового формату переговорів за участі країн-підписантів Будапештського меморандуму, що гарантували Україні безпеку. Тільки так ми зможемо по-іншому поставити переговорний процес і досягти якогось позитивного результату. Ще один важливий пункт – нівелювати можливість заробітку на армії. Треба припинити заробляння всіх нечесних фінансових ресурсів на окупованих територіях. Ми не зможемо припинити війну поки на ній будуть заробляти», - підкреслила лідерка «Батьківщини».

Тимошенко каже, що ще п’ять років Україна втратити не може, бо це скотить країну до прірви. Тому пропонує українцям програму перезапуску країни та кілька нововведень. Зокрема, кандидатка в президенти пропонує зробити Україну парламентською державою канцлерського типу.

«Також зараз формується так званий воєнний кабінет, який опікуватиметься розвитком стратегії миру для України. Варто прийняти нову Конституцію України, яка дасть людям реальні механізми впливу на владу. А ухвалювати основний закон країни слід на Всеукраїнському референдумі відразу після виборів. Зараз парламент не проголосує за ліквідацію кланово-орлігархічної системи, бо зараз вона і є значною частиною парламенту Наступний напрямок – це нова податкова система. За різними даними, до 60% економіки зараз знаходиться в тіні. Новий курс поставить економіку на ноги в дуже короткі терміни. Бо сильної економіки не буде, якщо не буде платоспроможності українців», - резюмує Юлія Тимошенко.

Згадала народна обраниця й підняття ціни на газ. На її думку, потрібно перевести населення на український газ, як це було до 2014 року.

«Собівартість видобутку українського газу складає 12 доларів за тисячу кубічних метрів. З податками, транспортуванням і 30% рентабельності його ціна має становити максимум 90 доларів. А не 300 доларів, як деруть з людей зараз. І після зміни влади тарифи на газ будуть знижені щонайменше вдвічі. Це буде моїм перший рішенням на посаді», - запевнила лідерка «Батьківщини».

Водночас, політикиня зізналась, що вже потерпає від брудної політичної гри та переслідувань.

«Адміністрація президента влаштовує провокації, провокатори їздять за мною країною, аби зняти картинку нібито незадоволених людей. Це вже доходить до абсурду, нещодавно під час мого візиту на Донбас, який ніде не анонсувався, влаштували пікет у церкві. А місцеві мені сказали, що це були працівники СБУ», - наголосила Тимошенко.

Читайте Бліц-Інфо в Facebook, Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!