Тисменичани та Радча хочуть приєднатись до Франківської ОТГ


В Івано-Франківську розпочалась чергова 34 сесія міськради. На порядку денному понад 80 питань. У залі присутні 31 депутати.

Перед формуванням порядку денного до депутатів звернулись представники сіл Тисменичани та Радча, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Ми просимо вас включити Тисменичани у перспективний план Івано-Франківської ОТГ», - звернувся до депутатів сільський голова Тисменичан Сергій Баланюк.

Голова пояснив, що більша частина мешканців села працюють у Франківську. Відтак, на сході села мешканці проголосували за те, аби приєднатись до міста.

Водночас міський голова Руслан Марцінків зауважив, що питання про об’єднання приймається на рівні ОДА.

Секретар села Радча Ярослава Ямчук також зауважила, що хоче вкотре хоче звернутись до депутатів, аби їхнє село також включили до складу Франківської ОТГ.

«У нас на зборах села 89% населення проголосували за приєднання до Франківська. Ми за перспективним планом повинні об’єднуватись з Лисецькою ОТГ, однак хочемо до Франківська. Об’єднання має бути добровільним, а не примусовим. Від центру нашого села до центру Франківська всього 12 кілометрів», - зазначає Ямчук.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!