У Франківську дільничний склав протокол на жінку, яка торгувала підсніжниками


У Франківську поліцейський склав протокол на жінку, яка торгувалапервоцвітом у невстановленому місці. Жінка мала більше десятка пучків. Всі рослин для продажу у неї вилучено.

Сьогодні, 22 лютого, під час несення служби та в ході проведення відпрацювань дільничний офіцер у центрі міста Івано-Франківська помітив жінку, яка незаконно продавала занесені до Червоної книги первоцвіти.

Як з’ясувалося, квіти франківка зірвала у лісосмузі одного з селищ поблизу міста для продажу.

з правопорушницею поліцейський провів роз’яснювальну роботу щодо недопущення знищення рідкісних видів ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України та склав адміністративний протокол за ч. 1 ст. 160 «Торгівля з рук в невстановлених місцях», - кажуть у поліції.

Поліцейські нагадують прикарпатцям, що першу весняну квітку - підсніжник - зривати заборонено. Вона занесена до Червоної книги України і за нелегальний збір та продаж первоцвітів у громадян будуть конфісковувати все незаконно здобуте, а на самих порушників, згідно норм Кодексу України про адміністративні правопорушення, будуть складені відповідні протоколи.