У Франківську визначили активістів, які відбиратимуть нових патрульних


У п'ятницю, 30 червня, Івано-Франківська обласна рада обрала представників до складу поліцейської комісії Управління патрульної поліції.

Як відомо, саме ця комісія здійснюватиме добір у патрульну поліцію Івано-Франківська. Від обласної ради до комісії мали ввійти два представники від громадських організацій, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Втім, претендентів було чотири. Як зауважив голова постійної депутатської комісії обласної ради з питань прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади Тарас Виноградник, свої кандидатури подали:

 ГО «Поступовий гурт франківців» - Віталій Костишин;

 "Асоціація патріотів" – Андріан Волгін;

ГО “Народна Самооборона Івано-Франківської області” - Ігор Лукинів;

Також Виноградник зауважив, що ще одна кандидатура надійшла від громадської ради - Юрій Гринюк. Втім, всі документи подали із запізненням. Тож на пропозицію голови обласної ради Олександра Сича вирішили провести рейтингове голосування. Мовляв, кого депутатський корпус підтримає, той і ввійде в комісію. Так, за підсумками голосування облрада визначила двох кандидатів - Віталія Костишина та Андріана Волгіна. Натомість Ігор Луканів та Юрій Гринюк не отримали необхідної кількості голосів.