У Франківську зафіксували вже другу спробу винести бюлетень


В Івано-Франківську зафіксовано вже другу спробу винести бюлетень за межі виборчої дільниці. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

На виборчій дільниці №260857, що в Івано-Франківську, виборець намагався винести виборчий бюлетень за межі приміщення для голосування.

Як розповів ОПОРІ голова ДВК №260857 Віталій Каламбет, близько 14.00 один із виборців пред’явив паспорт і отримав бюлетень для голосування. Замість того, щоб піти в кабінку для таємного голосування, виборець склав бюлетень, поклав у паспорт, і пішов до виходу з дільниці, намагаючись винести бюлетень.

Члени ДВК звернули на це увагу, попросили чоловіка повернутися і проголосувати. Він відмовився і намагався вийти з приміщення дільниці. Член комісії зупинили виборця і повідомили правоохоронця, який одразу викликав слідчо-оперативну групу.

Чоловік пояснив поліції, що в законодавстві не передбачено відповідальності за виніс бюлетеня. «Покажіть мені, де за це передбачена відповідальність», - питав виборець. Зараз на дільниці, за словами спостерігачів, тривають слідчі дії.

«У діях виборця, можливо, є ознаки складу злочину, передбаченого ст. 158-1 Кримінального кодексу України – викрадення чи приховування виборчого бюлетеня», - зауважує Богдан Морикіт, координатор спостереження ОПОРИ за виборами в Івано-Франківській області.

До теми: Франківець намагався винести бюлетень з дільниці