У Калуші планують створити нове хімічне виробництво


ТОВ «Карпатнафтохім» планує розпочати будівництво установки переробки фракцій піролізу.

Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, оприлюднено на сайті Мінекоенерго.

"Метою планованої діяльності є отримання 1,3-бутадієну, який використовується для подальшого синтезу синтетичних каучуків, термопластичних терполімерів. Планована діяльність передбачає здійснення виробництва 1,3-бутадієну шляхом його виділення з С4-фракції екстрактивною ректифікацією з ацетонітрилом. Фракція С4 надходить з цеху виробництва вуглеводнів та з цеху розливу вуглеводнів ТОВ «Карпатнафтохім», - йдеться у повідомленні.

Номінальна потужність установки по сировині 110 тис. тонн/рік. Номінальна потужність установки по продукту становить 45 тис. тонн в рік.

Будівництво установки переробки фракцій піролізу планується здійснювати на території ТОВ «Карпатнафтохім» в межах орендованої земельної ділянки, на площі близько 1,0 Га за адресою: м. Калуш, вул. Промислова, 9.

«Розвиток виробництва продуктів переробки на ТОВ «Карпатнафтохім», дозволить забезпечити хімічну галузь 1,3-бутадієном, який використовуватиметься в подальшому синтезі полімерних матеріалів, створить нові робочі місця, залучить інвестиції в регіон та забезпечить додаткові надходження податків у бюджет міста Калуш», - йдеться у повідомленні.

Зона впливу від діяльності запроєктованого об'єкта не розповсюджується за межі Калуського району Івано-Франківської області.

Усі зауваження і пропозиції громадськості необхідно надсилати до Міністерства екології та природних ресурсів України. Поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35. Відділ оцінки впливу на довкілля - Телефон: (044) 206-31-40; (044) 206-20-89 e-mail: m.shimkus@menr.gov.ua Шимкус Марина Олександрівна.