У Микуличині замість школи-інтернату створять оздоровчий заклад


Сьогодні, 21 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати розглянули питання про «припинення діяльності Микуличинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктора Кімаковича, у департаменті затвердили покроковий план закриття закладу. Соцзахист готує проект рішення про створення оздоровчого закладу, а департамент освіти – документи про припинення школи-інтернату.

«Ми працювали над тим, аби більша частина працівників були працевлаштованими. Хтось в інклюзивні класи, а хтось у новостворений заклад», - зауважив чиновник.

За словами заступника голови облради Василя Гладія, на Прикарпатті немає жодного обласного закладу, де б можна було б оздоровлювати дітей.

«Ми говоримо про те, що в нашій області немає закладу де б ми могли оздоровлювати дітей, а у нас гарна місцевість. Ми як і з обласного так і міського бюджетів виділяється мільйони гривень, на оздоровлення дітей в інших областях, а тепер зможемо робити це у нас. Заклад – не буде збитковим», - додав Кімакович.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!