У яку країну найчастіше їдуть жити прикарпатці


Упродовж минулого року територіальні підрозділи УДМС України в Івано-Франківській області прийняли на розгляд 462 клопотання мешканців краю щодо виїзду з України на постійне проживання за кордоном

Відповідно до законодавства у тримісячний термін громадянам видано 378 дозволів. Найчастіше прикарпатці обирали місцем постійного проживання США, Чеську Республіку, Республіку Польщу, Литовську Республіку і Федеративну Республіку Німеччину. Про це повідомляє Міграційна служба Івано-Франківської області.

Для розуміння:

Оформлення дозволу на постійне проживання за кордоном надає громадянам, які постійно проживають за межами України, право звертатися в дипломатичні представництва й консульські установи України з питань оформлення паспортних документів, виходу із громадянства України, витребування з України й інших країн документів соціально-правового характеру. Ті із громадян, які оформили виїзд на постійне проживання в країни, з якими Україна має двосторонні угоди в сфері пенсійного й соціального захисту громадян, одержують у країні проживання пенсії й інші соціальні пільги, передбачені міжнародними договорами.

У 2019 році міграційною службою Івано-Франківщини оформлено документи на офіційне повернення в Україну 105 громадянам. Найчастіше додому поверталися наші краяни з Держави Ізраїлю і Сполучених Штатів Америки.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!