Уряд вивів із держвласності Калуську ТЕЦ


Калуську теплоелектроцентраль вивели із державної власності. ЇЇ планують передати у комунальну власність Калуша.

Про це у мережі Facebook.повідомив голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг, представник президента Андрій Герус.

"Вже після того, як прем`єр-міністр оголосив про свою відставку, на минулому непрозорому засіданні уряду було прийнято рішення вивести із державної власності Калуську ТЕЦ (а також було прийнято рішення про спеціальну державну допомогу цій ТЕЦ). Передається ТЕЦ у комунальну власність міста Калуша, там теперішній міністр Насалик раніше був мером міста", - підкреслив Герус.

Калуська ТЕЦ — це досить великий об’єкт електроенергетики і фактично єдиний об’єкт генераціі та єдиний покупець вугілля у Бурштинському острові/на Західній Україні, який не належить компанії ДТЕК.

За його словами, економічна доцільність такої безкоштовної передачі є дуже сумнівною. Тож цілком імовірно, що наступним кроком буде передача цього об’єкту у приватні руки за безкоштовно.

"Думаю, після оголошеної заяви про відставку «виносити» державну власність, та ще й таким таємним непрозорим способом, є не дуже хорошою практикою, зокрема з точки зору довіри суспільства до таких рішень", - вважає представник президента.