В мерії показали новий логотип Івано-Франківська. Соцмережі обурені


На сайті виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради з 14 грудня до 1 січня проводилось голосування щодо визначення думки містян «Який логотип найкращий для Івано-Франківська».

На розгляд мешканців міста було представлено 8 варіантів логотипу. 

Сьогодні ж у міськвиконкомі підбили підсумки голосування. Лідером підтримки став варіант № 2. За нього проголосували найббільше франківців - 419 голосів.

Тепер проект рішення «Про затвердження логотипу міста Івано-Франківська» мають винести на розгляд виконавчого комітету та сесії міськради

З результатами голосування можна ознайомитись на сайті

У МВК також зазначають, що в рамках реалізації українсько-канадського проекту  ПРОМІС триває розробка маркетингової стратегії міста. Івано-Франківськ включено в перелік міст, яким за рахунок коштів проекту буде надано сприяння в розробці бренду.

Натомість запропонований новий логотип міста викликав хвилю обурення у мережі. Франківці вважають запропоновані варіанти несмаком. Мовляв, й обирати то не було з чого, бо всі варіанти схожі один на одного і вже давно застарілі.

"Громада обрала варіант № 2". Це лиш мені здається, що всі ці логотипи малював Олег Винник? Десь на концерті у Крижополі, в перервах між піснями... Страшно уявити, як за подібною концепцією мав би виглядати логотип, наприклад, Приватбанку. 
І тепер оце щістя № 2 тулитимуть на всякі офіційні штуки?
Громадо, меріє, люди добрі, благаю, зробіть його два на три метри і повісьте у тому муніципальному ЦСМ, що на Підгірянки. Тоді є шанс, що його ніхто не побачить", -
пише Андрій Філіпський.

"Мені соромно за тих псевдодизайнерів, що малювали ці варіанти логотипу", - пише Таня Подорожнюк.

"Громада категорично відкидала усі ці "8 варіантів". А яка громада обрала "варіант №2"?", - пише Світлана Садова 

"Ну лади, я визнаю, чиновники пожартували зі смаком, ми всі оцінили, посміялись разом з ними. Тепер вже можна всерйоз працювати з ок айдентикою", - пише Talia Dmytruk

 "У Фб нема підходящої наліпки для моїх емоцій", - пише Ольга Перехрест.

"Мені встидно, але яколись слухав недобру музику... Перше, шо мені прийшло в голову, як я побачив це лого - "А у меня семь высоток столицы от лопатки до лопатки"... Тай таке...", - пише Михайло Джогола.

"Тут туристи з інших міст тільки побачили новий логотип, і зразу ломляться у Франківськ. Питають, чи каплиці вже нові є, і хрести", - пише Jur Prysiažniuk.

Нагадаємо, раніше у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо заступник начальника управління економічного та інтеграційного розвитку Володимир Устинський пояснив, що загальний нижній шар логотипу розробляла один дизайнер, а от додатки до них – інші. Що стосується логотипу у вигляді хрестика, яким користувалось місто три роки, то за словами Устинського, "він вже всі набрид".

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!